خاكشیر گیاهی است علفی یکساله یا دوساله كه ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می رسد.تخم این گیاه كه همان خاكشیر است،ریـز و كمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد:قرمز كه دارای طعم كمی تلخ است و دیگری قرمز تیـره.
خواص دارویی
خاكشیر از نظر طب قدیم ایران،گرم و تر است.
التیام دهنده زخم و جراحات است.
جوشانده خاكشیر برای رفع اسهالهای ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.
خاكشیر ادرار آور،تببر و بازكننده صداست.
برای دفع كرم،سرخک،مخملک و از بین بردن كهیر و التهابات پوستی مفید است.
از گلها و برگهای گیاه میتوان برای رفع بیماری ناشی از كمبود ویتامین C استفاده كرد.
در دفع سنگ كلیه مؤثر است.برای دفع سنگ كلیه میتوان،خاكشیر و ترنجبین را با هم مخلوط كرد و صبح ناشتا خورد.
برای برطرف كردن جوشهای صورت كه به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد میشود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غـذاخوری خاكشیر مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته آن را میل كنید تا جوشها از بین برود.
مضرات
بعضی از افراد هنگامیكه خاكشیر میخورند ممكن است سردرد بگیرند اینگونه شاخاص باید خاكشیر را با كتیرا بخورند.
روزنامه تهران امروز
:: موضوعات مرتبط:
متفرقه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 847
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1